luni, 28 septembrie 2015

Cum sa ai o nastere perfecta?

In primul rand trebuie tinut cont daca viitoarea mamica a facut in avort(intrerupere de sarcina) in ultimul timp. In cazul in care a avut, riscul unei nasteri premature creste.
Daca momentul conceperii a fost calculat din timp, ambii parinti – mama si tata – trebuie sa fie sanatosi, sa nu consume substante interzise, dar nici drogurile zilnice obisnuite: cafea, tigari, alcool, medicamente.

Daca momentul nasterii a venit pe neasteptate, analizele medicale de urgenta trebuiesc facute.
In timpul sarcinii pot aparea dierse complicatii sau boli generale(raceala, toxiinfectie alimentara, inflamari ale gingiilor, etc). In nici un caz nu se vor administra medicamente dupa ureche sau leacuri babesti.
Igiena viitoarei mamici trebuie sa constituie o atentie principala. De asemenea efortul fizic sporit trebuie ocolit, iar alimentatia mamicii va fi preponderent naturala, fara chimicale sau E-uri, si pe cat posibil vegetariana(legume si fructe cat mai proaspete, alune, nuci, etc)
Stresul poate fi extrem de daunator viitorului copil, de aceia mama trebuie sa fie cat mai optimista, relaxata, iubitoare de viata, in intelegere si armonie cu familia si cu cei cunoscuti. Un rol foarte important in acest aspect il reprezinta felul in care cei de langa ea inteleg sa o ajute si inteleaga.
Vizitele periodice la specialist nu vor fi tratate cu superficialitate, iar daca apar complicatii sau daca se pare ca nasterea va fi mai repede decat se preconizeaza, internarea in spital sub supraveghere medicala este necesara.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu